Barista

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 – Le@rn it διοργανώνει και υλοποιεί ΝΕΟ  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «BARISTA», Επιπέδου Ι και Επιπέδου ΙΙ. Στην εποχή μας Barista αποκαλείται ο εξειδικευμένος στην τέχνη του καφέ και ειδικότερα στα ροφήματα που ως βάση έχουν τον καφέ espresso.

Στόχος του σεμιναρίου είναι ο barista να αποκτήσει γνώσεις σχετικές με τα μυστικά του καλού καφέ, από τη διαλογή και την αποθήκευση των κόκκων ως τη δημιουργία χαρμανιών, την ορθή παρασκευή ροφήματος, τη δημιουργία νέων συνταγών καθώς και να συντηρεί επαγγελματικές μηχανές εσπρέσο και μύλους κοπής καφέ.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

  • εργαζομένους στο χώρο του καφέ και της εστίασης
  • σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών
  • νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο κλάδο 
  • τουριστικές και ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες επιθυμούν να αναβαθμίσουν το επίπεδό τους
  • νέους επιχειρηματίες του συγκεκριμένου χώρου οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους 

Πρόγραμμα Επιπέδου Ι : Περιλαμβάνει 20 ώρες διδασκαλίας θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, οι οποίες αποτελούνται από τις ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες:

  • Ιστορική αναδρομή
  • Ανατομία του καφέ 
  • Ποικιλίες καφέ – Τρόποι επεξεργασίας
  • Μέθοδοι καβουρδίσματος 
  • Συνταγές ροφημάτων με βάση το espresso 
  • Το γάλα και η χρήση του στα ροφήματα
  • Τεχνικές espresso – Τεχνικές cappuccino (πρακτική εξάσκηση)
  • Καθαρισμός μηχανής (πρακτική εξάσκηση)

Οι εκπαιδευόμενοι με τη λήξη του σεμιναρίου θα κατέχουν όλες τις βασικές γνώσεις για την τέχνη του καφέ και θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον όσο ανταγωνιστικό και αν είναι.

Πρόγραμμα Επιπέδου ΙI: Περιλαμβάνει 40 ώρες διδασκαλίας θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, οι οποίες αποτελούνται από τις ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες:

  • Ιστορική αναδρομή στις μηχανές παραγωγής καφέ 
  • Ο καφές βοτανολογικά 
  • Χαρακτηριστικά γεύσης λόγω επεξεργασίας 
  • Τρόποι παρασκευής καφέ
  • Μύλος άλεσης – Σκληρότητα νερού 
  • Σοκολάτα και τρόποι παρασκευής της – Τσάι (είδη – ιδιότητες)
  • Διαχείριση καταστήματος (Οργάνωση αποθήκης, κοστολόγηση, κατάλογος, μεριδοποίηση προϊόντος, κ.ο.κ.)
  • Βασικές λειτουργίες μηχανής espresso
  • Εξυπηρέτηση πελατών

Οι εκπαιδευόμενοι με τη λήξη του σεμιναρίου θα είναι σε θέση να παρασκευάζουν κάθε είδους καφέ, να αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα της ποιότητας του νερού στο τελικό αποτέλεσμα, να κατέχουν τη θεωρητική και πρακτική γνώση για τις νέες μεθόδους και πρακτικές παρασκευής ροφημάτων και να έχουν ενισχύσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εξυπηρέτησης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Εκπαιδευτής του σεμιναρίου είναι ο Παζαράς Απόστολος, ο οποίος διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στο χώρο του καφέ και της εστίασης, έχοντας εργαστεί ως Barista και Head Barista σε καταστήματα της Λάρισας, όπου εργαζόταν ως υπεύθυνος παραγωγής, οργάνωσης και ελέγχου των καταστημάτων. Είναι Πιστοποιημένος Barista από την Speciality Coffee Association of Europe (SCAE), κάτοχος του SCAE Coffee Diploma και κάτοχος Βεβαίωσης Παρακολούθησης του Πανελλαδικού Σεμιναρίου Latte Art.

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

Επίπεδο Ι: 165,00€

Επίπεδο ΙΙ: 350,00€

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Στα προγράμματα Επιπέδου Ι και Επιπέδου ΙΙ παρέχονται από το Κε.Δι.Βι.Μ.2 Le@rn it οι ακόλουθες πολιτικές εκπτώσεων:

  • 10% έκπτωση εάν πραγματοποιηθεί προπληρωμή του προγράμματος 
  • 15% έκπτωση στους εργαζομένους στο χώρο του καφέ και της εστίασης 
  • 15% έκπτωση αν πραγματοποιηθεί μαζική εγγραφή 4 ατόμων στον ίδιο κύκλο προγράμματος
  • 20% έκπτωση στους άνεργους – φοιτητές – πολύτεκνους

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου, οι οποίο ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα, παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης Προγράμματος από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 Le@rn it.

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου του Προγράμματος Επιπέδου ΙΙ οι εκπαιδευόμενοι, εάν το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις και να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό της ACTA Certified Professional Barista (CPB).

* Το κόστος παραβόλων εξετάσεων το επιβαρύνονται οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:


Εξασφαλίστε κι εσείς άμεσα τη δική σας συμμετοχή είτε προσκομίζοντας της αίτησή σας στα γραφεία μας επί της οδού Βενιζέλου 141, Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 21:00, είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικά την αίτησή σας, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στο e-mail:info@pitsilkas.edu.gr.

*Στις αιτήσεις τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

 

Like & Share: